Kemi

Det periodiske system

23. oktober 2012 af Lalaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved seriøst ikke hvad det går ud på, håber på hjælp.

 

Hvilke af følgende sæt kvantetal er ikke tilladt for hydrogenatomet? Anfør, hvad det er i sættene, der er ukorrekt.
 

a) n = 2, l = 1, ml = -1
b) n = 1, l = 1, ml = 0
c) n = 8, l = 7, ml = -6
d)  n = 1, l = 0, ml = 2


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der skal jo gælde, at 0 ≤ l ≤ n-1 , og -l ≤ ml ≤ l .

Undersøg i hvert tilfælde, om kvantetallene opfylder disse betingelser.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2012 af Mambojo (Slettet)

Hvordan skal man går i gang med at finde kvantetallene?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kvantetallene er oplyst i opgaven. For hvert sæt af kvantetal skal man undersøge, om betingelserne i #1 er opfyldt.

a) n = 2, l = 1, ml = -1 . Undersøg ved indsættelse, om der gælder 0 ≤ l ≤ n-1 , og -l ≤ ml ≤ l .


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2012 af Mambojo (Slettet)

fylder mig lidt dum ikke. men kan stadigvæk ikke forstår det..!!!

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du fylder dig dum??

Indsæt de givne kvantetal i betingelsesulighederne og kontroller om de er opfyldt.

a) n = 2, l = 1, ml = -1 . Undersøg ved indsættelse, om der gælder 0 ≤ l ≤ n-1 , og -l ≤ ml ≤ l .

Gælder der 0 ≤ 1 ≤ 2-1 ? (Ja).     Gælder der -1 ≤ -1 ≤ 1 ? (Ja).  Kvantesættet er derfor tilladt.

Gentag dette for sættene i b), c), d) .


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. oktober 2012 af Mambojo (Slettet)

ahhhhhhhaaaaa på denne måde

Nu er jeg med hvad du mener :D Takker 


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. oktober 2012 af Mambojo (Slettet)

Jeg fyldte mig bare lidt dum, fordi kunne ikke forstår hvad det hele hanlder om... men med den eks. kunne jeg godt se hvad du mente :D

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. oktober 2012 af Mambojo (Slettet)

nu har jeg regnet alle sammen. kan det passe at kvantesættet er tilladt?


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal afgøre, hvilket af de 4 sæt kvantetal, der ikke er tilladt.


Skriv et svar til: Det periodiske system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.