Matematik

Eksponentiel udvikling

25. oktober 2012 af Apaas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har b(t) = 100 * (e0,486)t = 100 * 1,5775 = 975,35

opgaven lyder: Hvor lang tid går der ifølge modellen før antallet af b(t) er over 12000?

Hvorn gør vi det? :>


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2012 af mathon

 

                     12000 = 100 e0,486t

                      e0,486t = 120

                      0,486t = ln(120)

                      t = ln(120) / 0,486

      

                     


Svar #2
25. oktober 2012 af Apaas (Slettet)

t = ln(120) / 0,486 giver 9,85 på min lommeregner, men det rigtige svar er 10,51???


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2012 af mathon

så er

                       b(t) = 100 e0,486t                forkert

men med

                       b(t) = 100 e0,455518t           får du facit

 


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.