Kemi

kemisk beregning

28. oktober 2012 af Karoliiiine (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har problemer med dette spørgsmål:

Hvor stor en masse af natriumazid skal gasgeneratoren indeholde for at give denne stofmængde dinitrogen?

Jeg har regnet dette ud i forgående opgave:

Når stoffet natriumazid (NaN3) opvarmes til en temperatur over 275 °C, spaltes det til natrium og dinitrogen:
2NaN3(s) → 2Na(l) + 3N2(g)
En airbag i en bil pustes op af en gasgenerator, som indeholder natriumazid. Ved et frontalt sammenstød aktiveres en tændmekanisme, som starter reaktionen. Spaltningen af natriumazid sker lynhurtigt, og det dannede dinitrogen blæser airbag’en op med stor kraft. Det varer ca. 55 millisekunder, inden en airbag er fyldt maksimalt med dinitrogen.
Vi skal regne på en oppustet airbag, som har volumen 35 L. I denne konstruerede opgave tænker vi os, at airbag’en er tæt, og at trykket i den er 3,0 bar og temperaturen 50 °C (i virkeligheden er der små huller i airbag’en, så der siver dinitrogen ud. Derved opnår man en så blid opbremsning af personen som muligt).
Beregn stofmængden af dinitrogen i airbag’en.

                    R•T = (0,083145 bar·L/(mol·K)) • ((273+50) K) = 26,8559 bar·L/mol

                    p•V = (3,0 bar) • (35 L) = 105 bar·L

                    n = (p•V) / (R•T) = (105 bar·L) / (26,8559 bar·L/mol) = 3,9 mol

Jeg skal nu udregne dette spørgsmål:

Hvor stor en masse af natriumazid skal gasgeneratoren indeholde for at give denne stofmængde dinitrogen?

nogle der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2012 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2012 af mathon


Svar #4
28. oktober 2012 af Karoliiiine (Slettet)

har ikke set du havde svaret.. sorry 


Skriv et svar til: kemisk beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.