Matematik

Bevis for integration af den naturlige eksponentialfunktion

31. oktober 2012 af GryThomsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

Jeg sidder med en matematikaflevering hvor jeg skal gennemføre beviset for bla. integration af den naturlige eksponentialfunktion, og jeg kan fornemme hvor simpelt og idiotsikkert det er, men jeg stirrer mig bare mere og mere blind på opgaven.

Jeg håber der er nogen derude der kan hjælpe mig - meget gerne med forklaring, så jeg kan forstå det :-)

Den tekst der står er:

Integration af den naturlige eksponentialfunktion: ∫exdx=ex+c

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beviset er vel gennemgået i din bog.

Der er forskellige fremgangsmåder, afhængigt af, hvordan eksponentialfunktionen er blevet defineret. Det kan vi ikke gætte os til her, men det må da fremgå af din bog.


Svar #2
31. oktober 2012 af GryThomsen (Slettet)

I min bog står der:

"For den naturlige eksponentialfunktion f(x)=ex gælder følgende:

∫(exdx= ex+c

Hvor c ∈ R er en vilkårlig konstant

 

Da

 

(cos(x))' = -sin(x) og (sin(x))' = cos(x)

fås direkte nedestående regneregel for stamfunktionerne til sinus og cosinus"

 

Desværre giver dette bare ikke rigtigt nogen mening i mit hovede lige nu


Svar #3
31. oktober 2012 af GryThomsen (Slettet)

Nogen der kan kaste lys over det for mig?


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis man har vist, at

(ex)' = ex ,

følger det umiddelbart, at

∫ ex dx = ex + c .

Funktionen F(x) er en stamfunktion til funktionen f(x) , hvis og kun hvis F'(x) = f(x).

Tilsvarende giver de nævnte differentiationsregler

(cos(x))' = -sin(x) og (sin(x))' = cos(x)

umiddelbart stamfunktioner for sin(x) og cos(x).


Svar #5
31. oktober 2012 af GryThomsen (Slettet)

Tak, jeg tror jeg fanger den nu :-)


Svar #6
31. oktober 2012 af GryThomsen (Slettet)

Er dette korrekt? 

Vedhæftet fil:Sætning 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er jo det samme indhold som i #4.


Skriv et svar til: Bevis for integration af den naturlige eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.