Kemi
HJælp søges....
30. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej...
Er der nogle der kan finde ud af denne?? For jeg fatter ikke en skid af den...
Lyder sådan her:
4,82 g natriumchlorid opløses i vand, og der fortyndes til 500 mL.
a) Hvad er koncentrationen af NaCl???
b) Angiv koncentrationen (Na+) og (Cl-)
Skal aflevere det imorgen, så jeg håber på et positiv respons
Er der nogle der kan finde ud af denne?? For jeg fatter ikke en skid af den...
Lyder sådan her:
4,82 g natriumchlorid opløses i vand, og der fortyndes til 500 mL.
a) Hvad er koncentrationen af NaCl???
b) Angiv koncentrationen (Na+) og (Cl-)
Skal aflevere det imorgen, så jeg håber på et positiv respons
Svar #1
30. september 2003 af SP anonym (Slettet)
m massen: 4.82 g NaCl
M Molærmasse af NaCl: 22,99+35,45 = 58,44 g/mol
n Stofmængden: m/M 4,82gram /58,44gram/mol = 0,082 mol
Den fundne n indsætter i formlen: c(koncentration) = n(stofmængden)/V(volumen)
V = 500 ml
og da c regnes i M/molær(mol pr liter) regner vi med mol og liter
c= n/V = 0,082 mol / 0,5 liter = 0,165 M
den aktulle koncentration er: []= n/V
Da de reagere en til en er:
[Na+] = [Cl-] = 0,082 mol / 0,5 l = 0,165 M
M Molærmasse af NaCl: 22,99+35,45 = 58,44 g/mol
n Stofmængden: m/M 4,82gram /58,44gram/mol = 0,082 mol
Den fundne n indsætter i formlen: c(koncentration) = n(stofmængden)/V(volumen)
V = 500 ml
og da c regnes i M/molær(mol pr liter) regner vi med mol og liter
c= n/V = 0,082 mol / 0,5 liter = 0,165 M
den aktulle koncentration er: []= n/V
Da de reagere en til en er:
[Na+] = [Cl-] = 0,082 mol / 0,5 l = 0,165 M
Skriv et svar til: HJælp søges....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
