Matematik

Bruttoavance, salgpriser m..

15. november 2012 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan forklarer man følgende to opgaver?

 

1. Købmandens bruttoavance udgør 9,1 % af salgsprisen uden moms og 7,3% af salgsprisen med moms. Prøv at forklare hvorfor.

 

2. Tøjbutikkens bruttoavance udgør 60% af salgsprisen uden moms og 48% af salgsprisen med moms. Prøv at forklare hvorfor.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2012 af PeterValberg

 

avance = 0,091·salgsprisuden

salgsprismed = 1,25·salgsprisuden

hvilket vil sige:

salgsprisuden = (salgsprismed)/1,25 = 0,8·salgsprismed

avance = 0,091·salgsprisuden = 0,091·0,8·salgsprismed = 0,0728·salgsprismed

Hvilket betyder at avancen udgør 7,3 % af slagsprisen med moms (afrundet til én decimal)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2012 af Niniel (Slettet)

Hvis vi siger at blusen koster 100 kr uden moms. Så er 60% = 60kr
Med moms lægger vi 25% til de 100. Det giver 125. Vi skal stadig tjene 60Kr. Hvor mange procent er 60 af 125.
Det er 48%
 

Prøv at regne efter
60% af 100 kr = 60Kr
48% af 125 kr = 60 Kr
Så derfor ændre procenterne sig uden at antal kroner gør det.


Skriv et svar til: Bruttoavance, salgpriser m..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.