Matematik

Rumfang af postkasse

22. november 2012 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg vil meget gerne have hjælp til at løse følgende opgave

Hvordan finder man rumfanget af en postkasse

indvendig i liter

udvendig i cm3

Se mere på vedhæftet fil

Vedhæftet fil: POSTKASSE.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af mette48 (Slettet)

postkassen består af en kasse V=b*h*l

samt en halv cylinder V=½*π*r2*l

hvor b=kassens bredde,

h er kassens højde-r = AB-r

og l er kassens dybde se sidebilledet

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Jeg får hele tiden svaret til at give noget forkert. Kunne nogen prøve at sætte tal ind i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vis dine egne resultater.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Kasse:440mm*500mm*300mm=60.000.000mm^3=60.000cm^3

Cylinder 3,14*220mm^2*300mm*1/2=22.796.400mm=22796.4cm^3

I alt 82796.4cm^3

Men dette er ikke korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

De 500 mm er ikke den korrekte højde for den rektangulære del af postkassen. Se forklaringen i #1.

Desuden ser de 30 cm ud til at være postkassens ydre dybde.

Det lyder, som om du har en facitliste til rådighed.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2018 af nikolaj74 (Slettet)

det giver 92100cm?ca.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2018 af jess0403

V= 30*(0,5*PI()*22^2+44*52,5)


Skriv et svar til: Rumfang af postkasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.