Matematik

Differentiere denne?

24. november 2012 af Raaydk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa, er i gang med partielle aflede af 2 ordens.

Har et udtryk der ser sådan her ud:

3*e2*t*u / kvadratrod(8+u2)

Dette skal differentieres i forhold til u, hvordan gør jeg dette, hvilken regel? for kan godt finde ud af at indsætte det i maple, men forstå ikke løsningen :/

 

 

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2012 af nielsenHTX

husk t opfattes som en konstant. så udtrykket er

a*u/√(8+u2)

du kan enten bruge at

h(x)=f(x)/g(x)

h '(x)= f '(x)*g(x)-f(x)*g '(x) /(g(x))2

eller at a*u/√(8+u2)=a*u*(8+u2)-1/2   og så bruge produkt fromlen.

husk at (√(f(x)) )' =f '(x)/2*√(f(x) altså at det er en sammensatfunktion.


Skriv et svar til: Differentiere denne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.