Matematik

rumfang

25. november 2012 af avengers (Slettet)

jeg har fået en funktion til en postkasses rumfang som lyder:

V (r) = (25r(500-π2r)) / 3,   0 < r < 12

 

hvordan får jeg bestemt r, så postkassen har størst mulig rumfang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Find maksimum for funktionen V(r) på intervallet ]0 ; 12[ ved at løse ligningen V'(r) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2012 af YesMe (Slettet)

Løs V'(r) = 0.


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.