Kemi
Ækvivalent mængde??
22. september 2005 af
Einstein_15 (Slettet)
Hej
Jeg undrer mig over hvad en ækvivalnet mængde er?
Har også tænkt på hvad det ville sige hvis en reaktion forløber fuldstændig eller i delvis eks.
H3P03 reagerer med vand og er triprot, den reagerer dog ikke fuldstændig
H3PO3+H20= H30+ + H2PO3-
H2PO3+H2O= H30+ + HPO3-
HPO3-+ H2O= H3O+ + PO3-
Jeg forstår ved denne reaktion at H3PO3 afgiver tre protoner, men jeg kan ikke forklare hvorfor den ikke forløber fuldstændig...
På forhånd mange tak!!!
Jeg undrer mig over hvad en ækvivalnet mængde er?
Har også tænkt på hvad det ville sige hvis en reaktion forløber fuldstændig eller i delvis eks.
H3P03 reagerer med vand og er triprot, den reagerer dog ikke fuldstændig
H3PO3+H20= H30+ + H2PO3-
H2PO3+H2O= H30+ + HPO3-
HPO3-+ H2O= H3O+ + PO3-
Jeg forstår ved denne reaktion at H3PO3 afgiver tre protoner, men jeg kan ikke forklare hvorfor den ikke forløber fuldstændig...
På forhånd mange tak!!!
Svar #1
22. september 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)
Ækvivalent mængde betyder, at der ikke er overskud af nogle af de stoffer der bliver forbrugt i en reaktion.
Når en reaktion kun forløber delvis, betyder er, at kun en del af f.eks. HPO3 reagere.
Når en reaktion kun forløber delvis, betyder er, at kun en del af f.eks. HPO3 reagere.
Skriv et svar til: Ækvivalent mængde??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
