Matematik

Sæt mest muligt uden for parentes

28. november 2012 af [email protected] (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej gutter!

Mangler noget hjælp til at sætte uden for parentes i disse opgaver

 

a) Klm^3+K^2 lm+23ml

b) xy^2-2/3 y+Ax

 

Håber der nogle der kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2012 af mette48 (Slettet)

a) m og l indgår i alle led og kan derfor sættes uden for parentes

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2012 af hesch (Slettet)

a)  K*l*m*m*m  +  K*K*l*m  +  23*m*l =

m*(K*l*m*m  +  K*K*l + 23*l) =

m*l*(K*m*m  + K*K  +  23 ) =

m*l*( K*(m2 + K) + 23 ) =

ml(K(m2+K)+23)

Altså: opløs udtrykket i faktorer, og find fælles faktorer, og sæt dem udenfor parantes.

 


Svar #3
28. november 2012 af [email protected] (Slettet)

Okay mange tak! 

Er der nogle der kan hjælpe med b'eren? Ved ikke hvad der menes med opløs i faktorer :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv at gøre det mere klart, hvordan b) ser ud ved at benytte parenteser. Er det

x·y2 -(2/3)·y + Ax ,

altså et 2.-gradspolynomium i y?

Eller er det

(xy2 - 2) / (3y + Ax)   ?


Svar #5
28. november 2012 af [email protected] (Slettet)

Det er:

x·y2 - (2/3)·y + Ax

 

(2/3) er en brøk. Altså 0,666

 

På forhån tak for hjælpen :).


Svar #6
28. november 2012 af [email protected] (Slettet)

xy2 - (2/3)y + Ax

 

Ikke gange mellem x og y


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er gangetegn mellem x og y, men man behøver ikke at skrive det.

Er x, y og A tilfældige variable, som man ikke ved mere om?


Svar #8
28. november 2012 af [email protected] (Slettet)

ja man skal bare prøve at sætte så meget uden for parentes som muligt


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der er ikke rigtigt noget at sætte uden for parentes for alle tre faktorer. Man kan finde rødderne i polynomiet i y, men det bliver ikke pænt, hvis man forsøger at faktorisere ad den vej.


Svar #10
28. november 2012 af [email protected] (Slettet)

Ja okay. Det kan være min lærer har lavet en fejl så :)

Men tak for det alligevel!


Skriv et svar til: Sæt mest muligt uden for parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.