Matematik
integralregning hjælp til lidt teori og stamfunktion
Beskriv hvilken sammenhæng der er mellem areal og bestemt integral for en ikke negativ kontinuert funktion??
Stamfunktionen til denne funktion?
f(x)=3x^(3)−24^(2)+48x
jeg ved at 3x^3 = (3/4)*x^4 men jeg synes ikke rigtig jeg kan få resten til at passe
Håber der er en som vil hjælpe
På forhånd tak for hjælpen! :-)
Svar #2
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)
Det må fremgå af din bog og dit pensum, at for en ikke-negativ kontinuert funktion kan det bestemte integral
a∫b f(x) dx
fortolkes som arealet af den punktmængde, der begrænses af grafen for funktionen f(x), x-aksen, og linierne x = a og x = b.
Find ud af, hvad du mener med -24^(2); måske det skal være - 24x2 ?
Benyt den generelle formel ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n≠ -1 .
Svar #3
03. december 2012 af striber (Slettet)
det fordi jeg ved når man differentiere F(x) skal det give f(x). Men jeg kan finde ud af hvad -24^2 bliver i en stamfunktion...
indtil videre har jeg fået F(x) til
(3/4)*x^4-24*x^2
men når man differentiere det bliver det kun
3*x^2-48*x
så der må mangle noget i min stamfunktion
Svar #4
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)
#3
Svar nu på mit spørgsmål i #2:
"Find ud af, hvad du mener med -24^(2); måske det skal være - 24x2 ?"
Står der virkelig -24^(2) ? Skriv funktionen f(x) uden tastefejl.
Svar #6
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)
#5
Ja, der står godt nok f(x) = 3x3 - 242 +48x. Men det er helt sikkert en tastefejl, måske for
f(x) = 3x3 - 24x2 +48x
Kun din lærer ved, hvad der skal stå.
Men da ligningen 3x3 - 24x2 +48x = 0 har pæne rødder, er det nok den funktion, der menes.
Når man har bestemt rødderne i a) kan man så beregne arealet i b) og her skal man bestemme en stamfunktion til f(x) . Prøv nu at integrere den formodede funktion.
Svar #7
03. december 2012 af striber (Slettet)
Jeg synes nu også grafen var utrolig mærkelig! Men jeg snakker lige med min lærer om det i morgen:-)
men jeg får stamfunktionen til
(3/4)*x^4-8*x^3-24*x^2
men er den nedre grænse = 0 og den øvre grænse = 4???
Svar #8
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)
#7
Din stamfunktion er korrekt, bortset fra fortegnet på det sidste led.
Ja, det er integralets grænser, du har fundet.
Svar #10
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)
#9
Ja, det ser rigtigt ud. Det bliver jo
A = (3/4)·44 -8·43 + 24·42 = (3 - 8 +6)·43 = 43 = 64
Skriv et svar til: integralregning hjælp til lidt teori og stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
