Matematik

Rumfang

07. december 2012 af BoletteDC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en som har forstand på sådan noget her? For jeg forstår det ikke... Tak på forhånd for hjælpen

En rektangulær legemadras kan foldes på midten og danne en hule, som vist på figuren. Hulens indgang får herved form som en ligebenet trekant med højden h og grundlinjen 2x
 

Udtryk h ved x, og gør rede for, at rumfanget R som funktion af x kan beskrives ved
R(x)=200*x*√(90^2-x^2 )

Bestem den værdi af x, der gør rumfanget af hulen størst muligt, idet 0<x<90


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2012 af hbhans (Slettet)

Du mangler at give os en figur der viser hulen.


Svar #2
07. december 2012 af BoletteDC (Slettet)

#1
 

Du mangler at give os en figur der viser hulen.

Vedhæftet fil:jhin.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2012 af hbhans (Slettet)

Brug Pythagoras på den retvinklede trekant som er det halve af den ligebenede trekant:

h2 + x2 = 902, altså h = √(902 - x2)

Rumfanget bliver da:

R(x) = ½·h·2x·200 = 200x√(902 - x2)


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.