Matematik

Sum og differens:

12. december 2012 af Wincklers (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Sum og differens: Bestemt f ´(x) for følgende:
a. f(x)= 2x-3

 

Kan nogen hjælpe mig, med hvordan jeg gør her? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2012 af DrJonas (Slettet)

Når du differentierer 2x, smutter x'et så at sige væk og når du differentierer 3-tallet går det ud med sig selv.

Så f ' (x) = 2

Henviser til regnereglerne: f(x)= ax^n --> f ' (x) = n*a*xn-1og f(x)= a --> f ' (x) = 0

Håber det hjalp :)


Skriv et svar til: Sum og differens:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.