Fysik

Hurtigt spørgsmål Luftmodstand

14. december 2012 af Nikgi0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg benytter mig af formlen: Fw = ½ * cw * A * ro * v^2
For at beregne luftmodstanden.
jeg har fået mit svar til at blive 96.28
Men jeg ved ikke hvilken værdi jeg får svaret til?
Kan det passe det er newton?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2012 af SuneChr

Benyt enhederne i de enkelte faktorer. Enhedernes produkt er den endelige enhed, som evt. kan forkortes.

F.eks er        1 kg·m·s-2  =  1 N        


Svar #2
14. december 2012 af Nikgi0 (Slettet)

A= m^2 
v^2=m/s

er det så ikke i newton?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2012 af SuneChr

# 0             Fw = ½ * cw * A * ro * v^2

hvad er enheden for    cw   A   ro   v      ?

# 4  ja, men hvad er enheden for  cw ?


Svar #4
14. december 2012 af Nikgi0 (Slettet)

cw er en fast enhed 
ro er sat til kg/m^3 
v = m/s

?


Svar #5
14. december 2012 af Nikgi0 (Slettet)

Cw er dimensionsløs.
Altså ligesom hvis det blot var et tal. - rettere det er bare et tal


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. december 2012 af SuneChr

Hvis  cw er en konstant og dimensionsløs, har vi

(m2) · (kg·m-3) · (m2·s-2)  =  kg·m·s-2  =  N 


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. december 2012 af trussetyv18 (Slettet)

Hej Niklas!


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål Luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.