Matematik

Eksponentiel udvikling

31. december 2012 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen l for en eksponentiel udvikling er givet ved forskriften 100*1,25^x .
Grafen m for en anden eksponentiel udvikling er givet ved forskriften 10*1,50^x .

 

a) Udregn skæringspunktet mellem de to grafer.

Jeg har fået skæringspunktet til:(12,63;1674,39)

 

b) For hvilke x-værdier ligger grafen for m dobbelt så højt over x-aksen som grafen for l?

 

Jeg vil have hjælp til at lave opgave b, altså regnstykket

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2012 af mathon

du fik svar
      i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1285457

har du prøvet at efterregne på svaret?


Svar #2
31. december 2012 af louisehanseen (Slettet)

mathon jeg kan ikke forstå det jeg fik hjælp i altså til denne opgave jeg ved ikke hvad jeg skal gøre?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. december 2012 af mathon

a)

                                   et skæringspunkt/fællespunkt S(x,y)
skal bl.a. opfylde
                                  
                                         1001,25x = y = 101,50x
dvs
                                         1001,25x = 101,50x                             divider med 10 på begge sider

                                         101,25x = 1,50x                                    divider med 1,25x på begge sider

                                         10 = 1,50x / 1,25x                                   man dividerer to potenser med samme
                                                                                                        eksponent ved at beholde eksponenten
                                                                                                        og dividere rødderne

                                         10 = (1,50 / 1,25)x

                                         10 = 1,20x                                                    logaritmér på begge sider

                                         log(10) = log(1,20)•x                              divider med log(1,20) på begge sider

                                         log(10) / log(1,20) = x

                                         x = 1 / log(1,20)                   

når x kendes, kan y beregnes
                                         1001,25x = y = 101,50x

                                         1001,251 / log(1,20) = y = 101,501 / log(1,20)       efter eget valg

f.eks.
                                          1001,25(1/log(1,20)) = y

                                         

skæringspunktet er således

                                          S(x,y) = ( 1 / log(1,20) ; 1001,25(1/log(1,20))

 

                 

                                        

                                                 
                        
 


 


Svar #4
31. december 2012 af louisehanseen (Slettet)

mathon jeg kan ikke finde ud af b siger jeg for a kan jeg godt selv finde ud af jeg fodrstår ikke opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. december 2012 af mathon

 

b)
         For hvilke x-værdier ligger grafen for m dobbelt så højt over x-aksen som grafen for l?
=
         For hvilke x-værdier er 10 1,50x = 2 100 1,25x?

       

 


Svar #6
31. december 2012 af louisehanseen (Slettet)

mathon jeg får resultatet til: x=16,431, men er det rigtigt og er det svar nok, hvis det er rigtigt???


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. december 2012 af mathon

                            ... hvilket er korrekt   :-)


Svar #8
31. december 2012 af louisehanseen (Slettet)

mathon om det resultat jeg har fået det til??? altså jeg fik x=16,431, men er det rigtigt og er det svar nok, hvis det er rigtigt???


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. januar 2013 af mathon

 

                         ...om det er svar nok, ved kun du, som kender din matematiklærers krav...


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.