Matematik

Eksponentiel udvikling

01. januar 2013 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen l for en eksponentiel udvikling er givet ved forskriften 100*1,25^x .
Grafen m for en anden eksponentiel udvikling er givet ved forskriften 10*1,50^x .

 

a) Udregn skæringspunktet mellem de to grafer.

Jeg har lavet mit regnestykke til denne opgave, jeg har fået skæringspunktet til (12,63;1674,56)

Jeg vil nu have hjælp til det følgende spørgsmål, spørgsmål b). jeg har prøvet at få hjælp af en herinde, men jeg kan ikke forstå det jeg vil derfor have en anden hjælp.

 

b) For hvilke x-værdier ligger grafen for m dobbelt så højt over x-aksen som grafen for l?

 

 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2013 af peter lind

løs ligningen 10*1,5x = 2*100*1,25x


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2013 af hbhans (Slettet)

grafen l:            fl(x) = 100*(5/4)x

grafen m:         fm(x) = 10*(3/2)x

Hvis fm(x) skal være dobbelt så stor som fl(x), så må man have:  fm(x) = 2*fl(x), altså:  

10*(3/2)x = 2*100*(5/4)x  som kan løses ved at tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet, og isolere x på venstre side.


Svar #3
01. januar 2013 af louisehanseen (Slettet)

peter lind jeg ved ikke om jeg har løst ligningen rigtigt? Men jeg har fået mit resultat til x=16,431

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Som nævnt andetsteds har du allerede fået dit resultat bekræftet.


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.