Kemi

Kemi-opgave problem

10. januar 2013 af CABAL2004 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Er der nogen der kan vise mig hvordan jeg løse denne opgave?:

hvor mange ml 0,20 m NaOH skal der til at for at omdanne 100ml 0,0100 m phosphorsyre
til hydrogenphosphat?

Tak! :)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2013 af mathon

 

                               H3PO4 (aq)   +   2 OH- (aq)   --->   HPO42- (aq)   +   2 H2O (l)
                                1 mol               2 mol

                              

       fosforsyren indeholder
                                                     n = (0,100 L) • (0,0100 mol/L) = 0,00100 mol

      hertil behøves
      af NaOH
                                                     n = 2 • (0,00100 mol) = 0,002 mol
      dvs
                                                     V = n/c = (0,002 mol) / (0,20 mol/L) = 0,010 L = 10 mL

              der behøves 10 mL 0,20 M NaOH til at omdanne 100 mL 0,0100 M phosphorsyre
              til 110 mL 0,009091 M dinatriumhydrogenfosfat.

                        


   


Svar #2
10. januar 2013 af CABAL2004 (Slettet)

Tusind tak, meget flot forklaret!

 


Skriv et svar til: Kemi-opgave problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.