Matematik

Vurder om funktion er ikke-negativ i 1.kvadrant.

13. januar 2013 af Supermannn1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa...

 

Jeg sidder og grupler over denne matematik opgave som jeg finder lidt svær..

Givet er to funktioner hhv f2(x)=−x2+2*x+3  og f1(x)=5-2*e−0.2*x

a) jeg skal Vurder om f1 og f2 er ikke-negative i 1.kvadrant

 

jeg sidder og tænker på om jeg ikke skal kigge på a i f2 ?  da a = negativ eller positiv parabel ? 

Men aner ikke hvilken funktion f1 er  ? 

 

jeg ved godt hvad kvadranterne er :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

For hver af funktionerne skal man forsøge at løse ligningen

f(x) = 0

og så lave en fortegnsundersøgelse. Grafen for f2 er en parabel, der vender grenene nedad, så denne funktion er positiv mellem dens rødder og negativ udenfor.


Svar #2
13. januar 2013 af Supermannn1 (Slettet)

Hvorfor skal jeg løse for f(x)=0 ?  

kan godt se at f2 er en parabel , der vender grenene nedad, så denne funktion er positiv mellem dens rødder og negativ udenfor. Men Hvad vil det så sige om den er "ikke negativ" i første kvadrant ? 


Svar #3
13. januar 2013 af Supermannn1 (Slettet)

Ved at løse for x, får jeg jo funtions skæringspunkter :) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2013 af SuneChr

# 0  Jeg finder opgaven besynderligt formuleret. Enhver kurve, der ligger i 1. kvadrant, har punkter med kun ikke-negative koordinater. Definerer vi 1. kvadrant som  { (x ; y) | x ≥ 0 ∧ y ≥ 0 } må svaret a) da være indlysende. Spørgsmålet er jo så, om halv-akserne er inkluderet i kvadranten.


Svar #5
14. januar 2013 af Supermannn1 (Slettet)

hvad menes der helt sepcifigt med ikke-negativ ? :)    Og hvad mener du med halv-akserne :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2013 af SuneChr

1)    (x ; y)  er ikke-negativ betyder, at  (x ; y) ∈ { (x ; y) ∈ R2 | x ≥ 0 ∧ y ≥ 0 }

2)    halv-akserne, betyder, at  (x ; y) ∈ { (x ; y ) | x > 0 ∧ y = 0 } ∪ { (x ; y ) | y > 0 ∧ x = 0 } ∪ { (x ; y ) | x = 0 ∧ y = 0 }  


Skriv et svar til: Vurder om funktion er ikke-negativ i 1.kvadrant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.