Kemi

Trykket før og efter.

16. januar 2013 af YoYoo (Slettet)

3 mol af en ideal gas ved 20 grader og 1 bar tilføres en varmemængde på 1 kJ i en reversibel, isoterm ekspanionsproces. 

Hvad er gassen volumen før og efter processen?? 

- På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. januar 2013 af mathon

                 V1 = (n•R•T) / p1

               
                 V2/V1 = eΔE/(p1•V1)

                 V2 = eΔE/(p1•V1) • V1

 


Svar #2
16. januar 2013 af YoYoo (Slettet)

1#

Hvad er ΔE?? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2013 af mathon

            
                             ΔE er den ideale gas' energiændring


Svar #4
16. januar 2013 af YoYoo (Slettet)

Og det må være 1 kJ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. januar 2013 af mathon

#1


                 V1 = (n•R•T) / p1

                 V1 = ((3 mol) • (8,31451 Pa·m3/(mol·K)) • ((273,15+20) K))) / (105 Pa) = 0,073122 m3 = 73,122 L

                
                 p1 • V1 = (105 Pa) • (0,073122 m3) = 7312,2 J
                 

                 V2 = e(1000 J)/(7312,2 J) • (0,073122 m3) = 1,14655 • (0,073122 m3) = 0,083838 m3 = 83,838 L

 


Svar #6
16. januar 2013 af YoYoo (Slettet)

Tak :) Det var også det jeg kom frem til!


Skriv et svar til: Trykket før og efter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.