Matematik

Eksponentiel udvikling

20. januar 2013 af Dilann (Slettet)

"I årene 2003 blev der konstateret 1222 tilfælde af modermærkekræft i Danmark. I de følgende år vokser antallet af konstaterede tilfælde med 5,5% om året"

a) Benyt oplysningerne til at opstille en model, der beskriver udviklingen i tallene af konstaterede tilfælde af modermærkekræft i årene efter 2003.

Hjælp mig med denne opgave!! Jeg tænker, at opstillingen skal se sådan ud:

x = antal år efter 2003

y = antallet af konstaterede tilfælde af modermærkekræft

y = b * ax, da denne formel er en eksponentiel udvikling 

y = 1222 * 1,055x

da a er fremskrivningsfaktoren, dvs. a = 1 + r = 1 + 0,055 = 1,055

Korrekt? Hvad mere skal jeg så gøre/skrive??? Eller skal jeg finde ud af hvad den ukendte n er? HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Har gjort det, ser det ud til.


Svar #2
20. januar 2013 af Dilann (Slettet)

Hvad mener du? "Har gjort det, ser det ud til."


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Du har løst opgaven, du har opstillet en model der beskriver det ønskede. Der er ikke nogen ukendte for mig at se.


Svar #4
20. januar 2013 af Dilann (Slettet)

Okay, men jeg skal jo finde ud af hvad x'et er, når den udvikler sig år efter 2003. Det er det, jeg ikke ved...


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

x er antal år efter 2003, det har du selv skrevet. Hvis jeg bad dig om at finde y i 2004 så var x=1 og du kunne regne y, men siden du bliver bedt om at opstille modellen, så er x bare en variabel.


Svar #6
20. januar 2013 af Dilann (Slettet)

Okay, tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Hvis man så skal finde ud af, hvor mange tilfælde af modermærkekræft, der var i 2006.

Er det så bare

y = 1222 * 1,055^3?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2013 af mathon

                 Ja


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.