Matematik

Matematik

23. januar 2013 af krillo123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 4: Højden af en pyramide beregnet ved brug af Pythagoras’ sætning
Vi kan jo ikke direkte måle højden af pyramiden; men derimod kan vi kravle op ad den skrå kant og måle,
hvor langt der er fra foden til toppen. Den græske matematiker har lavet denne prøvetegning:
Hvilke oplysninger skal han kende for at kunne beregne højden?
Du får nu at vide, at AB er målt op til 116, og CD er målt op til 188.
Bestem pyramidens højde.

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med det her spørgsmål :) mange tusind tak på forhånd :D

Ville være rigtig taknemlig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at forklare, hvad AB og CD er. Du har jo ikke vedlagt prøvetegningen. Som opgaven skriver skal man sikkert benytte Pythagoras i en retvinklet trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2013 af peter lind

Hvad er AB og hvad er CD ? Kan vi få tegningen at se ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2013 af hesch (Slettet)

Hvad er AB og CD ?  Tegning mangler.


Svar #4
23. januar 2013 af krillo123 (Slettet)

Undksyld troede jeg havde gjort det :) er er den vedhæftede tegning (under opgave 4)

Vedhæftet fil:mat.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2013 af FuckIntetNavn (Slettet)

jeg går udfra at du skal sige AB2*AB2=CD2

altså 1162*1162=181063936

√181063936=13456

Men jeg tror du mangler en oplysning :)


Svar #6
23. januar 2013 af krillo123 (Slettet)

Er du sikker`? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2013 af peter lind

DE = ½AB Brug pytagoras på trekant CDE


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2013 af mette48 (Slettet)

DE2+EC2=DC2

DE=AB/2 = 116/2

DC=188

582 + CE2=1882

CE=179


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.