Matematik

Tre punkter nemt hjælp!!!

25. januar 2013 af thelight

Hej jeg har punkterne A(3,2:3,2;0), B(3,2;16;0) og C(3,2;3,2;4,8)

 

Jeg skal lave en ligning for planet med de punkter, men jeg er ikke sikker på om jeg har forstået metoden rigtig for hvordan man gør så er der ikke lige nogen der vil se på den og se om jeg gør det rigtigt?

 

vektor AB = (0;12,8;0)

Vektor AC = (0;0;4,8)

Krydsproduktet af de to vektore n=(61,44;0;0)

bagefter indsætter jeg

61,44(x-x0 )+0(y-y0 )+0(z-z0 )+d=0

 

så bruger jeg punkt A og sætter ind.

61,44(x-3,2)+0(y-16)+0(z-0)+d=0

så ganger jeg ind i parenteser og får

61,44x-196,608+0+0+d=0

 

er det rigtigt ? er de det samme som d værdien og skal de på højre side af lighedstegnet? PLEASE


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2013 af mathon

 

så bruger jeg punkt A og sætter ind.

61,44•(x-3,2)+0•(y-3,2)+0•(z-0) =0

så ganger jeg ind i parenteser og og reducerer til
planens ligning

                                                              α:           61,44x - 196,608 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2013 af Singlefyren (Slettet)

...som kan reduceres til planen :  x= 3,2


Skriv et svar til: Tre punkter nemt hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.