Matematik

Rumfangs beregning?? Hjælp

29. januar 2013 af Lektierst (Slettet) - Niveau: A-niveau
Kan i hjælpe? Jeg ved ikke hvordan man regner det her ud?:: jeanet vil lave en æske til hemmelige ting. Hun har bestemt, at kassen skal være 15 cm. høj, kunne rumme ca. 10 l og materialeforbruget skal være mindst muligt. Hvor stor skal kassen være?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2013 af jnl123

 

1)       15/100 * længde * bredde = 10/1000

2)       længde*bredde*2 + 15/100*længde*2 + 15/100*bredde*2 = materiale_areal

 

isoler længde (eller bredde) i 1) og indsæt i 2). Minimer materiale_areal, f.eks. ved at differentiere og finde 0-punkt


Svar #2
29. januar 2013 af Lektierst (Slettet)

Tak, men kan du gøre det lidt mere forståeligt?

Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2013 af jnl123

den første ligning er de 3 længder ganget er lig med rumfang (med cm omregnet til m og l omregnet til m^3)

den anden ligning er de 6 sider lagt sammen - det samlede areal af materiale

 

Så skal du samle de 2 ligninger. F.eks. ved at isolere længde i ligning 1):

15/100 * længde * bredde = 10/1000       =>      længde = ?

 

Det resultat indsætter du så på 'længde's plads i ligning 2


Svar #4
29. januar 2013 af Lektierst (Slettet)

Mange tak for hjælpen!:)

Skriv et svar til: Rumfangs beregning?? Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.