Matematik
rumfang
har lige et opgave, og vil høre om i kan hjælp mig med dette :
To funktioner f og g er givet ved
f (x) = √(10-2x ) og g(x) = -x
Graferne for de to funktioner, førsteaksen samt linjen med ligningen x = -3 afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
Bestem arealet af punktmængde M?
Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer , når punktmængden M drejes 360 grader om førsteaksen?
Svar #1
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)
Arealet af punktmængden beregnes som
A(M) = -3∫0 (f(x) - g(x)) dx
Benyt formlen for rumfang af et omdrejningslegeme. Beregn rumfanget af legemet begrænset af grafen for f og for legemet begrænset af grafen for g, og træk de to rumfang fra hinanden.
Skriv et svar til: rumfang
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
