Fysik

Hurtig hjælp tak

01. februar 2013 af madsfck (Slettet) - Niveau: B-niveau
En pige kaster en bold lodret op. Ingen vindmodstand eller noget som helst. Det tager 4,7 sekunder før at bolden rammer jorden.
Hvor højt kom bolden op?

Hun kaster den fra en højde på 1,50 meter.

Hjælp tak

Brugbart svar (2)

Svar #1
01. februar 2013 af mathon

 

       begyndelseshastigheden vo
       beregnes af

                                         0 = -(1/2)•g•tned2 + vo•tned + (1,5 m)

                                         solve(0=-0.5*9.81*4.7^2+v0*4.7+1.5,v0)


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. februar 2013 af mathon

       tiden top fra kastets
       begyndelse til
       øverst oppe
       beregnes af

                                         0 = vo - gtop     

                                        solve(0=v0-9.81*t,t) 
       og maxhøjden
       af
                                        hmax = (1/2)•(v+vo)•top + (1,5 m)

                                        hmax = (vo/2)•top + (1,5 m)

                   

                                       

                                        
 

                                        


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2013 af mathon

       eller
                                        -2g
Δh = v2 - vo2

                                        Δh = vo2/(2g)

                                        hmax = (vo2/(2g)) + (1,5 m)
 


Skriv et svar til: Hurtig hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.