Matematik

PROBLEM HJÆLP!!

03. februar 2013 af thelight - Niveau: B-niveau

Hej jeg har et stort problem fordi jeg har prøvet at bruge excel til at beregne en opgave og det går bare ikke. Jeg prøver at plotte nogle data ind for derefter at tilføje en tendenslinje, og finde værdierne a og b og jeg får ikke to værdier men en når jeg vælger at se ligningen i excel.

 

her er et link til opgaven herinde

 

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1262881

 

der står det skal være sådan at

"y = 31,618x0,5
R² = 1

Det vil sige a 0,5 og b = 31,618"

 

Men når jeg tegner det ind i excel giver det istedet

y=0e^0,4208x ????

 

jeg ved ikke engang om det er a eller b jeg har fundet og hvorfor det kun er en værdi for jeg skal have ligningen på formlen f(x)=a*bx

nogen der vil prøve og plotte dataerne ind og tjekke hvor det er jeg går helt galt?

 

ps. Hver gang jeg går ind på tendenslinjen igen så står den automatisk på linjær af en eller anden mærkelig grund, og når jeg så endelig vælger en eksponentiel så er det samme ligning og min tendenslinje kan jeg ikke se, hvis jeg vælger den eksponentielle

 


Svar #1
03. februar 2013 af thelight

hej jeg har lige fundet et forum hvor en bruger ved navn mathon omregner på en fantastisk måde, men kan jeg så også bare bruge det til mit når jeg også får e ? og nogen der gider beskrive omregningen for jeg forstår det ikke helt

 

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=979990

 

 

det er til noget fysik det er brugt, kan jeg også rbuge det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2013 af ChemistryIsKey

Vha. eksponentiel regression på excel fås forskriften:

     f(x) = 1248.9 * e0.4208x

Hvis du ønsker at lave en omskrivning på samme vis som Mathon, så får du følgende:

     f(x) = 1248.9 * (e0.4208)x

     f(x) = 1248.9 * 1.5232x

da e0.4208 = 1.523179612020726...

___________________________

I dine x-værdier, så prøv at skrive 1, 2, 3 ... 6 frem for 2005, 2006 ... 2010.
1, 2, 3 ... 6 illustrerer årene efter 2004.


Skriv et svar til: PROBLEM HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.