Matematik

side i en firkant

06. februar 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

firkant ABCD er A = 110 º, D = 115 º, IADI = 5,0 , IABI = 4,2 og CD = 7,8. Beregn IBCI

Jeg har tegnet firkanten, sårn at vinkel A og D er oppe, og B og C er nede.

Jeg har tegnet en streg fra B til D, og derefter beregnet BD ud ved hjælp af cosinus relation.

IBDI = 5,02 + 4,22 - 2 * 5,0 * 4,2 *cos(110) = 57,0048.

Nu ved jeg ikke, hvordan jeg finder siden IBCI?
 

 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der mangler oplysninger i opgaven. Formuler hele opgaven.


Svar #2
06. februar 2013 af hansen1921 (Slettet)

har redigeret


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, så er fremgangsmåden i #0 korrekt. Man kan så bestemme vinkel ADB i trekant ABD, hvorved man så får bestemt vinkel BDC i trekant BDC, hvor man nu lender BD, CD og vinkel BDC, så siden BC kan bestemmes ved en cosinusrelation.


Svar #4
06. februar 2013 af hansen1921 (Slettet)

hvordan bestemmer jeg vinkel ADB i ABD? Altså hvad menes der med at man skal bestemme vinkel ADB 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vinkel ADB er vinkel i trekant ABD, hvor man efter bestemmelsen af BD nu kender alle tre sider og en vinkel. Vinklen ADB kan så bestemmes enten ved at benytte en cosinusrelation, eller ved at benytte sinusrelationerne. Dernæst trækkes den fundne vinkel ADB fra den store vinkel D = 115º i firkanten, hvorved man bestemmer vinkel BDC i trekant BDC.

At bestemme en vinkel betyder at beregne vinklens præcise gradtal.


Svar #6
06. februar 2013 af hansen1921 (Slettet)

jeg bruger cosinus relation til at finde Vinkel ADB =( 5,02 + 4,22 - 57,00482) / 2 * 5,0 * 4,2 = -33672

Det er jo et helt forkert resultat. hvordan er det jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

I din udregning i #0, er det |BD|2 , der beregnes til 57,00485. Det skal jo så ikke kvadreres igen.

Men for at beregne vinkel ABD, skal man benytte den korrekte cosinusrelation:

cos(<ADB) = (|AD|2 + |BD|2 - |AB|2) / (2·|AD|·|BD|)


Svar #8
06. februar 2013 af hansen1921 (Slettet)

min lommeregner kan ikke udregne det


Svar #9
06. februar 2013 af hansen1921 (Slettet)

det giver 5,7134.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er nok ikke lommeregneren, der er problemet.

cos(<ADB) = (|AD|2 + |BD|2 - |AB|2) / (2·|AD|·|BD|) = (52 + 57,00485 -4,22) / (2·5·(√57,00485)) = 0,852497

<ADB = 31,5157º


Svar #11
06. februar 2013 af hansen1921 (Slettet)

BDC = 115 º - 31,5157º = 83,4843

 

IBCI = 57,00482 + 7,82 - 2 * 57,0048 * 7,8 * cos(83,4843) = 3209

 

Det er et forkert resultat, da IBCI skal give 10,22


Skriv et svar til: side i en firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.