Matematik

Sum og differens

06. februar 2013 af frederikheegaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med disse: 

Udregn f ´(x) for følgende:

f(x) = 3x^4 – 2x^3 + 5x^2 +1

f(x) = 2x + 5kvadratroden af x
 

?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den generelle formel

(a·xn)' = a·n·xn-1

på hvert led i funktionerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2013 af cul8r (Slettet)

Altså:
f(x) = 3x^4 – 2x^3 + 5x^2 +1
f'(x)=3*4x4-1-2*3x3-1+5*2x2-1=12x3-6x2+10x

Prøv selv i 2'eren (HINT: (√x)'=1/(2*√x)).


Svar #3
07. februar 2013 af frederikheegaard (Slettet)

tak for hjælpen ! 

 


Skriv et svar til: Sum og differens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.