Matematik

En cirkel

07. februar 2013 af tottemusen (Slettet) - Niveau: B-niveau

En cirkel er bestemt ved ligningen,'

x^2+2x+y^2-4y=4

Her ud fra skal jeg bestemme cirklens radius og koordinatsæt til cirklens centrum. Men hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2013 af mathon

     kvadratkomplettér som i 10. klasse


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2013 af peter lind

en cirkel har ligningen (x-a)2+(y-b)2 = r2 hvor (a, b) er cirklens centrum. og r er radius

Hvis du ganger x leddet ud får du (x-a)2 = x2+a2-2ax. Hved at sammenligne med med x i din ligning kan du direkte aflæse a. Tilsvarende kan du finde b. Når du har fundet dem kan du ved kvadratkompletering eller ved at regne på formlen med de givne a og b finde r


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2013 af mathon

 

                          

                                        x2 + 2x + y2 - 4y = 4

                                        (x+1)2 - 1 + (y-2)2 - 4 = 4

                                        (x - (-1))2 + (y - 2)2 = 32             til sammenligning med

                                        (x - a)2 + (y - b)2 = r2                      som har centrum C = (a,b) = og radius r

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2013 af mathon

eller
              en cirkel med
              ligningen
                                     c:   x2 + y2 + 2•f•x + 2•g•y + h = 0

                   har centrum
                                               C = (-f,-g) og radius r = √(f2+g2-h)

                            

                               


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2013 af PeterValberg

ca. 7 min. inde i denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: En cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.