Matematik

Indfør passende variable og opstil lineær model

07. februar 2013 af Lektiehjælpsøgerjeg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle! 

Jeg sidder med en aflevering i Mat B uden hjælpemidler.

Nogle der kan hjælpe med dette?

En vase fyldes op med vand så den indeholder 1,5 l. Fra vasen fordamper der 0,2 l vand i løvet af en uge.

Indfør passende variable og opstil en lineær model der beskriver udviklingen i mængden af vand i vasen fra det tidspunkt hvor den bliver fyldt op

 

Jeg ved at en lineær model ser således ud: y=ax+b så skal den hedde y=1,5x+0,2??

Håber nogle kan hjælpe.

Mange venlige hilsner

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2013 af peter lind

nej For x = 0 skal y være 1,5 for x = 1 skal y være 1,5.0,2 l


Svar #2
07. februar 2013 af Lektiehjælpsøgerjeg (Slettet)

Kan du uddybe dit svar? Har lidt svært ved at forstå det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2013 af peter lind

Prøv at st x = 0. Hvad får du ? Hvad skal det være ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis x betegner tiden mål i uger, og y betegner mængden af vand i vasen (målt i liter), er y = 1,5 for x = 0; og y = 1,5 - 0,2 for x = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2013 af papas (Slettet)

se trykfejl i #1    y=1.5x-0.2


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den ligning er ikke korrekt. Prøv selv efter ved at indsætte x = 0 og x = 1.

Flyt i stedet x hen som faktor til -0,2 .


Svar #7
07. februar 2013 af Lektiehjælpsøgerjeg (Slettet)

Skal svaret til at opstille den lineær model så være: 
1,5=a*0+b

1,3=a*1+b 

??

Og hvad betyder at indsætte passende variabler det må være y og x ikke? mens a og b er konstanter?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man skal indføre passende variable. Det er gjort ved at lade x betegne tiden mål i uger, og y betegne mængden af vand i vasen (målt i liter). Bestem nu de to konstanter a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. februar 2013 af papas (Slettet)

oops  y= 1.5 - 0.2x  slfg

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. februar 2013 af papas (Slettet)

oops  y= 1.5 - 0.2x  slfg

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. februar 2013 af Assc (Slettet)

Jeg sidder med samme opgave og kunne også godt bruge lidt hjælp! :-)

Hvorfor er det ikke: 0,2x - 1,5 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. februar 2013 af Assc (Slettet)

Jeg sidder med samme opgave og kunne også godt bruge lidt hjælp! :-)

Hvorfor er det ikke: 0,2x - 1,5 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. februar 2013 af papas (Slettet)

startværdien er 1,5 og så falder den med 0,2 pr. uge


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. februar 2013 af Assc (Slettet)

Ja, og startværdien er vel b?

Og det er en lineær funktion?

0,2 er vel vores fremskrivningsfaktor - det funktionen falder med?

 


Brugbart svar (1)

Svar #15
11. februar 2013 af peter lind

 Fremskrivningsfaktor er noget man har ved eksponentiel vækst eller fald og altså ikke i forbindelse med lineære funktioner


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. februar 2013 af papas (Slettet)

ja, det er en lineaer funk. med a= - 0.2 og b = 1,5


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. februar 2013 af Assc (Slettet)

Nej, så hældning! :)

Så funktionen bliver: -0,2x + 1,5 eller hvad? 

 


 


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. februar 2013 af papas (Slettet)

ja,  y = -0,2x + 1,5 som er det samme som y = 1,5 - 0,2x                          fx er 3+4 = 4+3


Skriv et svar til: Indfør passende variable og opstil lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.