Matematik
Normeret vektor rum.
Jeg har to opgaver som jeg har lavet, og jeg vil meget gerne høre om jeg har lavet det rigtigt, om der bør tilføjes mere, eller om det evt. er helt forkert.
1.
Svar: Det kan vises, at ΣNK=1ckvk=0, samt at dette kun gælder, når ck=0. I følge definitionen på linær uafhængighed er vektorerne {vk}NK=1linært uafhængige når ck=0,
∑Nk=1ckvk=0 ⇒ || ∑Nk=1ckvk ||2 = 0. Dette medfører, at A∑Nk=1 |ck|2=0.
Dette gælder kun, når {ck}Nk=1=0, hvorfor alle vektorerne {vk}Nk=1 er lineært uafhængige.
2.
Delspørgsmål 1 er vist. (ved at vise, at V i sig selv er et vektorrum)
Delspørgsmål 2 svar: Højresiden i uligheden konvergerer mod 0 for N→∞, hvilket medfører at
π2/3+4∑Nn=1(-1)N/n2 cos(nx)→x2 for N→∞. Dette viser, at en linear kombination af funktioner inde i V konvergerer mod en funktion udenfor V, hvilket medfører, at V ikke er lukket i C[-π;π]
Svar #1
12. februar 2013 af peter lind
spørgsmål 1. Du bruger jo slet ikke forudsætningerne. Beviset gøres indirekte. Antag at vektorerne er linært afhængig. Der findes så c'er så vektoren v = c1v1+c2v2 + .... cnvn = 0 og ikke alle c'er er 0
Der gælder så ||v||2 = 0. og ∑|ci|2 > 0. Den pågældende ulighed vil så kun holde for A ≤0
Svar #2
12. februar 2013 af PeterHans123 (Slettet)
#1. Mange tak for hjælpen. God idé at vise, at de ikke kan være lineært afhængige.
Skriv et svar til: Normeret vektor rum.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
