Matematik

Monotoniforhold for en sammensat funktion

13. februar 2013 af matematiktaktak (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved: f(x)= ln x -x +3  , x>0

Bestem monotoniforholdene for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at løse ligningen f '(x) = 0 , x > 0 .

Bestem så fortegnsvariationen for f '(x), og oversæt det til monotoniforholdene for f(x) .

Der er ikke tale om en sammensat funktion, men om en funktion med 3 led.


Svar #2
15. februar 2013 af matematiktaktak (Slettet)

For at differentiere den, bliver det:   f ' (x)= (1/x) +1 +0 = 0

Eller hvad?

 

Fortegnsvariation er det: plus, minus, plus?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Differentier hvert led i funktionen:

f '(x) = (1/x) - 1 - 0,

så ligningen f '(x) = 0 bliver da til ligningen

(1/x) - 1 = 0 , x > 0

der har netop een løsning.


Skriv et svar til: Monotoniforhold for en sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.