Matematik

Rumfang

20. februar 2013 af UK343 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har fået til opgave at bestemme rumfanget af pullerten, men jeg jeg er lidt usikker om hvordan det skal gøres. Jeg ved der skal bruges integralregning, men det er bare lige hvordan.

Fra opgaven før skulle jeg bestemme forskriften for parablen, der ligger i 1. kvadrant, hvor jeg fik -0.44x+0.88x^2+0.175

Jeg håber nogle kan hjælpe, har lagt en fil med opgaven, som er opgave 4, således at tegningen kan ses

På forhånd tak

Frederikke

Vedhæftet fil: Hj060911 (1) (2).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2013 af mette48 (Slettet)

f(x)=-0.44x+0.88x^2+0.175

V=  ab∫π f(x)2dx


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften for parabelen er da ikke korrekt. Der skal jo gælde y(0) = 350, og y(500) = 350.

Der skal gælde for parabelen, at

y = a·x·(x-500) + 350

hvor a bestemmes af y(250) = 240, dvs

a·2502 = 110, så parabelen har forskriften

y = (110/2502)·x·(x-500) + 350 = (110/2502)·x2 -0,88x + 350


Svar #3
20. februar 2013 af UK343 (Slettet)

Tak for besvarelserne og kan godt se fejlen nu


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2014 af madsfck (Slettet)

Hvad er integralerne i opgave B? 


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.