Matematik

Matematik A HTX 1.G skæringspunktet mellem linjerne HJÆLP

04. marts 2013 af Dissing123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

jeg har denne opgave for, og jeg forstår ikke helt hvad jeg skal. jeg har fundet nogle former på nettede og brugt dem. Jeg ved bare ikke om det er rigtig.

opgaven lyder: "Bestem skæringspunktet mellem linjerne y=−12x+67 og y=2x+5."

Jeg har fundet et skæringspunkt via et matematik program som hedder (4,43, 13,86)

HJÆLP PLZ 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2013 af peter lind

sæt de 2 højre sider lig hinanden


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2013 af sofiej92 (Slettet)

Du skal blot sætte de to linjers ligninger lig hinanden.

Altså -12x+67=2x+5 
og så isolere x. På den måde får du x-koordinaten.

Denne x-koordinat indsætter du så i en af linjernes ligninger og beregner y og så har du skæringspunktet. :-)


Svar #3
04. marts 2013 af Dissing123 (Slettet)

Takker :) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2013 af mathon

 

       fælles punkter = skæringspunkter har ens koordinater

       hvorfor bl.a. skæringspunktets 2.kordinaten er ens

                                  
                                                    -12x+67 = y = 2x+5
                      dvs
                                                    -12x+67 = 2x+5

     og videre som anvist i #2


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. marts 2013 af mathon


            2.kordinaten   --->   2.koordinat


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. august 2013 af TheScientist2244 (Slettet)

Løsningen er ret enkelt.

Du skal først sætte lighedstegnet mellem de to ligninger: -12x + 62 = 2x + 5

Derefter skal du isolere 'x' fra ligningen på den anden side og b'et (67 - 5) på den første side

 

1. 67 = 14x

2. 67/14x = 4,43 er din x-værdi

sæt dette tal ind i en af de to ligninger, og du vil få dit y-værdi (13,84 eller 13,86) 

-

Fra Thescientist2244


Skriv et svar til: Matematik A HTX 1.G skæringspunktet mellem linjerne HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.