Kemi

molforholdet mellem fluorenol og NaBH4

13. marts 2013 af Nadino (Slettet)

Hej. Jeg ønsker hjælp til følgende opgave: Beregn molforholdet mellem fluorenol og natriumborhydrid. Hvad er det teoretiske molforhold udfra mekanismen? Jeg tænker: at det teoretiske molforhold mellem fluorol og NaBH4 er 1:4. massen af fluorenol er 0,3722 g og molvægten er? Forholdet mellem fluorenol og fluorenon er 1:1 så skal n beregnes for NaBH4, hvor man så har det aktuelle forhold mellem dem

 

m(NaBH4)=0,029 g og M(NaBH4)=37,83 g/mol så n = 0,000767 mol, men jeg fatter ikke hvad jeg skal med alt det her.. HAR VIRKELIG brug for hjælp


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2013 af Yang (Slettet)

Hej. Vi bliver nødt til at se det afstemte reaktionsskema for at se, om du har fundet de rigtige forhold, som stofferne reagerer med hinanden.

Når du kender massen af flourenol, skal du bestemme stoffets molare masse. Efterfølgende kan du bestemme stofmængden ved brug af formlen n=m/M 

Hvis de to nævnte stoffer reagerer i forholdet 1:1 er stofmængden af NaBHden samme som flourenols stofmængde, fordi

n(flourenol)/n(NaBH4)=1/1=1   ⇒ n(flourenol)=1*n(NaBH4)=n(NaBH4)

Håber, du kan bruge det. Men husk at mængdeberegninger handler om, at man kan bestemme masse eller stofmængde ud fra et afstemt reaktionsskema. Derfor skal du altid huske at skrive reaktionsskemaet op.  


Svar #2
14. marts 2013 af Nadino (Slettet)

Jeg har tegnet mekanismen op. Men hvis vi siger, at m(f)=0,3722g, M(f)=182,202g/mol så er n(f) 0,002043 mol, hvor forholdet mellem fluorenol og flourenon er 1:1, så n er den samme. m(NaBH4) = 0,029 g, M(NaBH4)=37,8325 mol og n(NaBH4)=0,000767 mol. Den teoretiske molforhold nellem NaBH4 og fluorenol er 1:4. men hvad skulle jeg så gøre, skal jeg skrive n(f)/n(NaBH4)=1/4 -> n(f)=.. jeg forstår det ikke!!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2013 af Yang (Slettet)

Skriv lige reaktionsskemaet op. Men det ser ud til, at du skal gange stofmængden med 4. Hvis forholdet er 1:4 siger du jo, at stofmængden for det andet stof er 4 gange større. 


Skriv et svar til: molforholdet mellem fluorenol og NaBH4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.