Kemi

Afbrænding for at opvarme

17. marts 2013 af Grill-an (Slettet)

Hej :)

Jeg sidder med en opgave jeg håber at få hjælp til

- beregn hvor mange gram propan der skal afbrændes for at opvarme 500,00 gram vand fra 20 grader til 100 grader ved et konstant tryk på 1,0 bar. Det antages at der ikke sker nogen form for tab af energi til omgivelserne ved opvarmningen.

Jeg har prøvet med når ikke længere end til at der skal bruges 16.7196,0 J for at opvarme vandet vha formel

Qp = 27,755 mol * 75,3 J/mol*K * (100-200) = 16.7196,0 J
 

Skal jeg bruge noget med Gibbs fri energi fx?


HÅBER MEGET PÅ HJÆLP
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af mathon

     
                              slå propans brændværdi op


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2013 af mathon

 

            propans effektive brændværdi = 46,2 MJ/kg


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2013 af mathon

 

                                                                                                                    energibehov

                                                                                                                     m • c • ΔT

                                                                                       (0,500 kg) • (4,186 kJ/(kg·K)) • (80 K) = 167,440 kJ

propans effektive brændværdi = 46,2 kJ/g

nødvendig propanmasse
                                                                                               m = (167,440 kJ) / (46,2 kJ/g) = 3,62 g

                                                                                  

 


                  


Svar #4
17. marts 2013 af Grill-an (Slettet)

Tak Mathon! Hvorfor er det man bruger propans nedre brændværdi??

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2013 af mathon

fordi forskellen mellem øvre og nedre brændværdi
medgår til udført pressure-volume-arbejde


Skriv et svar til: Afbrænding for at opvarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.