Kemi

mængde af en opløsning??

06. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)
Hejsa

Har et spørgsmål der måske virker lidt dumt:
Hvad betyder det at vi har 0,0013M af en syre eller af en base??

På forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2005 af Romulus (Slettet)

Det angiver hvor koncentreret et stof er. mol/liter = M

Formel: n (mol)/v (liter) = c (mol/liter)

Eksempel: 0,002032 mol / 0,0162 liter = 0,125 M

Svar #2
07. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

aha........altså koncentrationen af mol i en opløsning(L). Mange tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2005 af Doven stræber (Slettet)

nej. hvis du har 0,0013M af en syre eller af en base er M bare en betegnelse for stofmængden i mol. hvis du har EN 0,0013M syre eller base er M en betegnelse for stofkoncentrationen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2005 af Doven stræber (Slettet)

M kan både stå for molmængde og molkoncentration.

Svar #5
07. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#3

Det forstår jeg ikke. Mol er jo en betegnelse for stofmængde, hvordan kan M så være en betegnelse for en stofmængde, i en stofmængde?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Betegnelsen 'M' (molær) i den nævnte forbindelse, såsom

0,100M H2SO4

angiver molariteten (den formelle koncentration af svovlsyre i dette tilfælde). 'M' er ganske enkelt en forkortelse for koncentrationsenheden

[c] = mol/L

//Epsilon

Svar #7
07. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#6

som jeg selv sagde i #2??

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#7:
Modulo korrekt terminologi, ja; ikke noget med 'koncentrationen af mol i en opløsning'. (Stofmængde)koncentration er ganske enkelt defineret som stofmængden (af på forhånd specificerede elementære dele; fx atomer, molekyler, ioner, elektroner, andre partikler eller grupper af sådanne partikler) per volumenenhed.

I kemi anvendes fortrinsvis enheden molær (mol per liter): M (= mol/L) for stofmængdekoncentration.

//Epsilon

Svar #9
08. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#8

Mange tak Epsilon

Skriv et svar til: mængde af en opløsning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.