Kemi

ændring i gibbs frie energi ved 900 Kh

19. marts 2013 af maijense (Slettet)

Hej alle sammen, jeg har en opgave der lyder sin følgende, og som jeg ikke kan få til at gå op: 

reaktion: CH4 (g) + 2H2S (g) --> CS2 (g) + 4H2 (g)

a.) beregn Gibbs fri energi ved 25 grader (den har jeg udregnet = 184,2 kj/mol) -> passer med facitlisten

 

temperaturen hæves nu til 900 K, varmekapaciteterne er temperatur-uafhængig. carbondisulfid er den specifikke varme kapacitet C(p,m) = 45,4 kj/mol 

 

HER SKAL JEG HAVE HJÆLP!!

b.) beregn ændringen i gibbs frie energi samt ligevægtskonstanten udtrykt ved partialtryk (kp), begge ved 900 K. 

facitlisten siger = 63,8 kj/mol og kp = 2,0*10^4 bar^-2

 


Skriv et svar til: ændring i gibbs frie energi ved 900 Kh

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.