Matematik

Hjælp igen igen

02. april 2013 af MSEP (Slettet) - Niveau: C-niveau

Eftersom vi aldrig har haft om potensudvikling eller potensfunktioner og har fået en opgave for vi selv skal løse uden at kunne hente hjælp hos lærer spørg jeg igen!

 

Der står følgende;

Koordinatsystemet er defineret når vi har valgt a-aksens og y-aksens beliggenhed. Skæringspunktet mellem akserne får derved koordinatsættet (1,1). Koordinaterne kan eventuelt være en potens af 10.

Hermed er koordinatsystemet defineret. Til yderligere illustration er indtegnet punkterne; O(1,1), P(1,5,1,5) Q(0,7,10) R(0,5,0,7) S(4,0,5)

A) Aflæs koordinaterne til punkterne a,b,c,d og e.

Hvad skal man her? I teksten står der ikke andet og så er der et billede af selve koordinatsystemet.

Håber i gider hjælpe endnu engang.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af PeterValberg

FriViden.dk har en række gode videoer om emnet [ LINK ] prøv at kigge dem igennem 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2013 af mathon

 

           potenfunktionen har ligningen

                                                                           y = b • xa   x>0

           som logaritmeret giver
                                                                          log(y) = a•log(x) + log(b)

           i dobbeltlogaritmisk
           afbildning
                                                                          Y = a•X + B

som med b = 1
giver

                                                                           y = xa   x>0

                                                                           Y = a•X
 

                          Y = a•X  gennem (1;1)  er potensfunktionen                y = x

                          Y = a•X gennem (0.7;10)  er potensfunktionen            y = x100/7

                          Y = a•X gennem (0.5;0.7)  er potensfunktionen           y = x7/5

                          Y = a•X gennem (0.5;0.7)  er potensfunktionen           y = x7/5

                  ...                                                                                                       ...

 

   dine koordinater
    Q(0,7,10) R(0,5,0,7) S(4,0,5)     er ikke éntydige
                                     
 

              


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2013 af Pettson

Jeg frafalder mine gætterier


Skriv et svar til: Hjælp igen igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.