Matematik

Rumfang

02. april 2013 af juniexxjunie (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har problemer med denne opgave, jeg har fundet ud af hvor meget den kan rumme, men jeg kan ikke finde ud af opg b og c.

 

diameter: 12

højde: 16

 

Poulsen har en cylinderformet olietank med de mål, der ses på
tegningen til højre.
a) Hvor mange liter kan den rumme? - 1808640 liter olie


Der er 650 liter i tanken.
b) Hvor højt står olien i tanken?


Poulsen fik tanken fyld op, da der var 180 liter tilbage.
Olien kostede 9,17 kr. pr. liter.
c) Hvor meget kostede det at få tanken fyldt op?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af PeterValberg

Jeg går ud fra, at cylinderen "vender" således:

tBoOg.jpg

du skal bestemme størrelsen af h i dette tilfælde:

V = h·π·r2    ⇔    h = V/(π·r2)      hvor du indsætter værdien for volumen V og radius

Hvilken måleenhed er de angivne mål opgivet i ? (meter eller ?)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. april 2013 af juniexxjunie (Slettet)

målene er skrevet i dm. :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2013 af PeterValberg

Okay, så indsætter du målene i dm, derved kommer beregningen af cylinderens volumen ud i dm3
hvilket svarer til liter.

a) V = h·π·r2 = 16·π·(12/2)2 = 16·π·6≈ 1810 dm3 = 1810 liter

b) Ved V = 650 liter = 650 dm3

 V = h·π·r2   ⇔   h = V/(π·r2) = 650/(π·62) = ...... dm

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. april 2013 af SuneChr

# 0  a)

Poulsens tank kan nu knap rumme dét antal liter, der er skrevet

1809,557  liter  er mere realistisk.

 


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.