Matematik

Inertimoment for cirkel.

13. april 2013 af Klondike (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har et spørgsmål, der driver mig til vanvid. Det burde være let nok, men.......

 

Jeg skal vise, at inertimomentet for en cirkel med radius d/2   i forhold til x-aksen, Ix  er givet ved

π/64 *d4

Cirkelen er i polære koordinater givet ved: r(Θ)=d/2

 

Jeg ved at Ier givet ved integral (y2dA)

med

y=r(Θ)*sin(Φ)

Ix=integral( r(Φ)2*sin(Φ)dA)                                               

 

hvor dA er (dr dΦ) 

Med grænserne fra 0 til d/2 og fra 0  til 2*π hhv.  Dette giver bare ikke det rigtige resultat! Hvad gør jeg galt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

dA = r dr dφ

 


Skriv et svar til: Inertimoment for cirkel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.