Matematik

Matematik projekt?

15. april 2013 af D2508 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med det her matematik projekt? jeg har svært ved at forstå det :-/ 

1) Bestem cirkelens ligning for vejbanens inderste cirkel, hvis koordinatsystemet andbringes i rundkørslens midte. 

2) bestem cirklens ligning for den yderste cirkel, der går igennem punkterne A(3,38) og B (26,25) i det indlagte koordinatsystem.

 

mange tak :-) 

Vedhæftet fil: matematik projekt 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2013 af Stats

(x-a)2+(y-b)2=r2

Bestem r=radius for den inderste, og a,b er cirklens centrum...

1. Bestem cirklens for vejbanens inderste cirkel, hvis koordinatsystem anbringes i rundkørslens midte.

Det vil sige at (a,b)=(0,0)... Vi kan se at radius er 15m... isoler herefter y=f(x)...

2) bestem cirklens ligning for den yderste cirkel, der går igennem punkterne A(3,38) og B (26,25) i det indlagte koordinatsystem.

Radius er 15m+10m. Og vurder ved hjælp af A(3,38) og B(26,25)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2013 af mette48 (Slettet)

Radius er 15+10 m A(3,38) og B(26,25)

Cirkelens centrum ligger på en cirkel med centrum i (3,38) og radius 25

Cirkelens centrum ligger også på en cirkel med centrum i (26,25) og radius 25

Find ligningerne for de 2 cirkler   generelt: centrum (a,b) og r      (x-a)2+(y-b)2=r2

indsæt i den generelle formel for en cirkel

Find skæringspunktet for de 2 cirkler

(x-a1)2+(y-b1)2=r2=(x-a2)2+(y-b2)2


Skriv et svar til: Matematik projekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.