Kemi

lave 10g ammoniumsulfat

15. april 2013 af bummed (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Kan i hjælpe mig med den her :

 

NH3 +H2SO4   --> (NH4)2 SO4

 

rho NH3 : 0,9071 kg/liter

rho H2SO4 : 1,12kg / liter

 

Opgaven : Lav 10 g ammoniumsulfat.


Svar #1
15. april 2013 af bummed (Slettet)

>Det skal lige siges : NH3 er 25%

                                        H2SO4 = 2 molær = 2 mol/ L

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2013 af ChemistryIsKey

     2 NH3  +  H2SO4  →  (NH4)2SO4

Stofmængden af ammoniumsulfat bliver

     n((NH4)2SO4) = m / M = 10 g / 132.14 g/mol = 0.0757 mol

Pga. reaktionsforholdene bliver de andre stofmængder altså

     n(NH3) = 2 · n((NH4)2SO4) = 2 · 0.0757 mol = 0.151 mol

     n(H2SO4) = 1 · n((NH4)2SO4) = 0.0757 mol

Masserne af reaktanterne bliver derfor

     m(NH3) = n · M = 0.151 mol · 17.03 g/mol = 2.57 g

     m(H2SO4) = n · M = 0.0757 mol · 98.08 g/mol = 7.42 g

Voluminerne til disse er ud fra dine oplyste densiteter lig

     V(NH3) = m(NH3) / ρ = 2.57 g / (907.1 g/L) = 0.00283 L = 2.83 mL

     V(H2SO4) = m(H2SO4) / ρ = 7.42 g / (1120 g/L) = 0.00663 L = 6.63 mL

:)


Svar #3
15. april 2013 af bummed (Slettet)

Tusind tak for det grundige svar! Det værdsat


Skriv et svar til: lave 10g ammoniumsulfat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.