Matematik

Hjælp til cirkel

17. april 2013 af nissan200sx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem tallet k, så cirklen c går gennem punktet P, når                                                                                                       c : (x - 4)^2 + (y - k)^2 = 9 og P (6,10)                  Hvordan griber jeg lige denne an?                                                                                                          


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Indsæt P's koordinater i stedet for x og y i cirkelligningen og løs den mht. k   :-)


Svar #2
17. april 2013 af nissan200sx (Slettet)

Kan du ikke prøve at løse den et par trin videre? Får et underligt tal ud af det...


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2013 af Krabasken (Slettet)

(6 - 4)^2 + (10 - k)^2 = 9
 

2^2 + 10^2 - 2*10*k + k^2 = 9
 

k^2 - 20k = 9 - 4 -100 = 5
 

k^2 - 20k +95 = 0
 

Løs ligningen og find k

:-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2013 af mathon

 

                                   (x - 4)2 + (y - k)2 = 9    som efter indsættelse giver

                                   (6 - 4)2 + (10 - k)2 = 9

                                   22 + (10 - k)2 = 9

                                   |10-k|2 = 9 - 4 = 5

                                   10-k = ±√(5)

                           k = 10±√(5)

                                  

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2013 af Krabasken (Slettet)

- eller nøjes med at skrive af . . .

:-)


Svar #6
17. april 2013 af nissan200sx (Slettet)

Skrive af, så lærer jeg jo ikke noget.. Så kunne jeg ligeså godt lade være med at lave den. ;-) Tak for svar, fik fundet fidusen i det.


Skriv et svar til: Hjælp til cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.