Kemi

Udregn masse og pH

23. april 2013 af Karenmaria (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor mange gram HCl skal der bruges per liter til at bringe rent vand til hhv pH 1 og 2?

Atommassen af Cl er 36.5.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af mathon

 

                   (10-pH mol/L)  = [H3O+] = c(HCl) = (m / (36.5)) / (1 L)

                                      (m / (36.5 g/mol) / (1 L) = 10-pH mol/L

                                      m = 36,5 • 10-pH g
 

                                             pH = 1
                                                            m = 36,5 • 10-1 g = 3,65 g

                                             pH = 2
                                                            m = 36,5 • 10-2 g = 0,365 g


Svar #2
23. april 2013 af Karenmaria (Slettet)

tusind tak!


Skriv et svar til: Udregn masse og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.