Matematik

sin og cos

13. maj 2013 af sha0906 (Slettet)

I en retvinklet trekant ABC ligger punktet D på linjestykket AC og danner der endu en trekant DBC

opgave: beregn afstandene AB, BD og BC

givne informationer:

vinkel A= 16,8 grader, Vinkel D= 21,2 grader og linje AD=4,5 cm. samt C=90 grader


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2013 af peter lind

D indgår i to trekanter, så det er noget uklart hvad du mener med vinkel D. Under alle omstændigheder kan du finde den anden af at der er 180º- den opgivne.

Se først på trekant ABD du kender en side og to vinkler. Find den tredje vinkel af at summen af vinklerne i en trekant er 180º. Brug dernæst sinusrelationerne til at finde de manglende sider.

Se dernæst se på trekant BCD. Du kender nu en side og to vinkler. Du kan bruge flere formler til at finde BC


Skriv et svar til: sin og cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.