Matematik

Tangentens ligning og røringspunkt(vedhæftet billede)

09. juni 2013 af joeeey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle :D

 

Jeg har brug for hjælp til at løse den her opgave:

Find ligningen for tangenten til grafen på figur 13 i punktet med førstekoordinaten x0=7

Figur 13 ==========>     http://billedeupload.dk/?v=19dYL.jpg

 

mit svar:

Ligning for tangenten:

y = f(x0) + f'(x0) (x-x0

Vi kender røringspunkt x= 7

Vi indsætter x0 = 7 i vores tangentligning:

y = f(x0) + f '(x0) (x - x0) => y = f(7) + f '(7) (x - 7) 

Hvordan kommer jeg videre?? 

 

Vh Janus


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2013 af Stats

Du kan kun komme med et bud, da vi ikke kender funktionen. Mit bud er f'(7)=1

Det vil sige y=x+b, og y≈3.25 (taget på øjemål)

3.25 = 7 + b ⇔

b = 3.25 - 7 = -3.75

Tangentens ligning vil nok ligne

y = x - 3.75

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
09. juni 2013 af joeeey (Slettet)

Okay tak for svaret

tror du har fat i noget af det rigtige for i facit står der

y = x - 3,8

 

vh Janus


Svar #3
09. juni 2013 af joeeey (Slettet)

f '(7) = 1, differentialkvotien hældning er 1 da fordi y vokser 1 hver gang vi går 1 imod x ikke??

 

vh Janus


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2013 af Stats

Jo korrekt

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Tangentens ligning og røringspunkt(vedhæftet billede)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.