Matematik
Redegør for det bestemte integral som en grænseværdi for summer
Hej
Kan I hjælpe med mig at forklare hvordan jeg skal redegør for det bestemte integral som en grænseværdi for summer og give eksempler på anvendelse af denne sammenhæng.?
Svar #2
13. juni 2013 af JogaBonito (Slettet)
Forstår ikke helt, den måde det er forklaret på. Det er mere om det kan omformuleres, så det kan forstås.
Svar #3
13. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Vi kan jo ikke vide, hvad det er, du ikke forstår, når vi ikke ved, hvordan det er forklaret i din bog. Du bliver nødt til at forklare, hvad det er, du ikke forstår.
En måde er at indføre en intervalinddeling og se på en middelsum hørende til denne intervalinddeling.
Svar #4
13. juni 2013 af JogaBonito (Slettet)
Kan du prøve og forklare det fra bunden? Jeg forstår det slet ikke.
Svar #5
13. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
I #2 forstod du det ikke helt, nu forstår du det slet ikke?
Man betragter en funktion f(x) der er kontinuert på et afsluttet interval [a;b].
Man betragter en intervalinddeling {xi} af [a;b] , x0 = a, x0 < x1 < ... < xn-1 < xn = b .
I hvert af intervallerne [xi-1;xi[ vælger man et ξi ∈ [xi-1;xi[ , og man betragter så summen
S = ∑ni=1 f(ξi)·(xi - xi-1) ,
der kaldes for en middelsum for funktionen f hørende til intervalinddelingen {xi} af intervallet [a;b] . Man kan så vise, at når intervalinddelingen bliver finere og finere, er der en grænseværdi for S, der så defineres som det bestemte integral
a∫b f(x) dx
Skriv et svar til: Redegør for det bestemte integral som en grænseværdi for summer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
