Matematik

Hjælp til at løse og forstå f(x)=4e^x+1

23. juli 2013 af zxa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved at øve nogle eksamenssæt, men kan ikke rigtig løse denne her : ->

En funktion "f" er bestem ved:

f(x)=4e^x+1

Bestem en ligning for tangenten til grafen for "f"i punktet  P(0,f(0))

 

(    Jeg har brug for hjælp :)   )


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

Her er x0 = 0 . Beregn derfor de to talværdier f(0) og f '(0) og indsæt i tangentligningen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juli 2013 af Stats

Menes der 4 · ex+1 eller 4 · ex + 1

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der menes sikkert

f(x) = 4·ex + 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juli 2013 af Stats

# 3

(skal ikke opfattes negativt)
Det må man håbe, men jeg syntes stadig det er mistænkeligt at du bare skriver tangentligningen op og så er vedkommende tilfreds.. Jeg mener,, Det virker mærkeligt at man ikke har set det du har skrevet i en bog eller et andet sted på internettet, så jeg tænkte bare at der var en større grund til at oprette dette oplæg i forummet..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Trådstarter kender formodentlig selv det præcise funktionsudtryk fra den trykte opgavetekst og er derfor ikke selv i tvivl om, hvordan fukntionsforskriften ser ud. Forklaringen i #1 er helt generel og er uafhængig af, hvorledes funktionens forskrift fortolkes.


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. juli 2013 af Stats

f(x) = 4·e+ 1

Vi anvender produkt formlen

f(x) = h(x)·g(x)                   f'(x) = h'(x)·g(x) + h(x)·g'(x)

0·ex + 4·ex = 4·ex

Vi mangler nu bare at differentiere (+1) hvilket bliver 0

f(x) = 4·ex + 1              f'(x) = 4·ex

Nu anvendes tangentligningen som er beskrevet i #1

j(x) = f'(x0)(x-x0) + f(x0)     j(0) = (4·e0)(x-0) + 4·e+ 1       j(0) = (4·1)(x-0) + 4·1 + 1

j(0) = 4·(x-0) + 5               j(0) = 4x + 5

Nu da vi har tangentligningen til funktionen f i punktet (0 ; f(0))

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Med definitionen

j(x) = f'(x0)(x-x0) + f(x0)

er de efterfølgende udtryk med j(0) logisk forkerte. Tilsyneladende blander du x og x0 sammen. Det er x0, der er lig med 0, ikke x.

Med f(x) = 4·ex + 1 finder man let f '(x) = 4·ex , og dermed

f(x0) = f(0) = 4 + 1 = 5, og

f '(x0) = f '(0) = 4 ,

hvilket så fører til tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

   = 4·(x - 0) + 5

   = 4·x + 5

som også anført i linket i #6.


Svar #9
25. juli 2013 af zxa (Slettet)

jeg takker for jeres hurtige respons :):) 
og ja, det er spørgsmål 6 uden hjælpemidler i eksamenssættet maj 2013 :):)


Skriv et svar til: Hjælp til at løse og forstå f(x)=4e^x+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.